Lördag
Hejhej!
Eftersom det är lördag idag så ska jag lägga in ett recept på en efterrätt jag lagade förra helgen. Den var riktigt god. :)
Chilichokladpannacotta med mango
4 port
ca 30 min.
Ingredienser:
75 gram mörk choklad |
2 st gelatinblad |
2,5 dl matlagningsgrädde |
1 tsk vaniljsocker |
Salsa: |
225 gram mango, fryst eller färsk |
0,5 st chilifrukt |
0,5 st limefrukt skal |
1 tsk honung |
Tillagning:
1. Smält chokladen i vattenbad. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
2. Koka upp grädden. Krama ur gelatinbladet och blanda ner i grädden. Vispa ner den smälta chokladen och vaniljsockret.
3. Häll upp i små fina glas. Kyl i någon timme.
4. Skär mangon i små bitar. Blanda med rivet limeskal, honung samt finhackad chili. Dekorera pannacottan med mangosalsan.
Receptet kommer från tasteline.com

Kommentarer
Trackback