Passionsfruktssorbet

Efterrätten från i lördags. Passionsfruktssorbet. Fast jag skulle nog själv inte kalla den sorbet. Den vart ju mer som en passionsfruktspannacotta/mousse än sorbet. Men den var god ändå. Det är ju huvudsaken.



2 port.

ca  45  min.

Ingredienser:

4 st passionsfrukter

0,5 dl  gelésocker

 

0,5 dl  vatten

1 burk  kesella vanilj

hallon, till garnering

50 gram  mörk choklad

Tillagning

Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda vatten och gelésocker ( som jag inte visste vad det var och bytte ut mot två gelatinblad och socker efter behag (från ca två msk.)) i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från värmen så fort det kokar upp. Rör om och se till att allt socker har löst sig.

 

Tillsätt den urgröpta passionsfrukten till sockerlagen. Häll vätskan genom en sil. Släng kärnorna. Låt sockerlagen svalna något, tillsätt kesellan (går lika bra med vanlig kesella med iblandad vanilj. Det gjorde jag, för lill-ICA hade ingen vaniljkesella.). Häll upp på portionsformar. Ställ in formarna i frysen och låt stå 1-2 timmar.

 

Garnera med färska bär och chokladhjärtan vid servering.

Chokladhjärtan kan du enkelt göra genom att smälta blockchoklad i mikrovågsugn. Häll upp den smälta chokladen på spritspåse med liten öppning, eller i en strut som du tillverkat av smörpapper. Spritsa hjärtan på smörpapper och låt stelna i kylskåp.

Sedan kom jag på, eftersom den kunde varit något lite sötare, att hälla på lite råsocker och bränna på ytan. Det blev faktiskt gott.

Recept från tasteline.com



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0