Tre sorters choklad
Det blir The Tourist med Angelina Jolie Och Johnny Depp som vi ska se.
I allafall. Här är receptet på:
Trippelchokladterrin


Jag tyckte den blev oerhört bra, men den är lite mastig.
Tid: 1 timme (varav 30 min i frysen) + 2 timmar i frysen
12 portioner
Ingredienser:
300 g mörk choklad 55-70%
9 dl vispgrädde
300 g ljus choklad (mjölkchoklad)
300 g vit choklad
Garnering:
1 tsk kakao
ca 100 g färska bär t.ex: blåbär, hallon
Utrustning som är bra att ha:
12 st portionsglas
Gör så här:
Smält den mörka chokladen tillsammans med en tredjedel av grädden i en kastrull. Sätt plattan på svag värme och var noga med att det inte börjar koka. (Om det börjar koka kan chokladen bli grynig och det separerar - men desserten blir inte förstörd om det skulle hända men kan se lite tråkigare ut.)
Rör med en sked till en slät chokladmassa. Fördela i portionsglasen. Ställ in ca 20 min i frysen.
Smält på samma sätt den ljusa chokladen med en tredjedel av grädden (använd gärna samma kastrull - behöver ej diskas emellan). Rör med en sked till en slät chokladmassa. Fördela ovanpå den mörka chokladen i portionsglasen. Ställ in ca 20 min i frysen.
Smält på samma sätt den vita chokladen med en tredjedel av grädden (kastrullen behöver ej diskas emellan). Rör med en sked till en slät chokladmassa. Fördela ovanpå den ljusa chokladen i portionsglasen.
Ställ in i frysen och låt stå där fram till servering!
Sikta gärna över lite kakao och strö över några färska bär vid servering.
Recept från: Recepten.se
