Tre sorters choklad

Nu så blire filmdax med bästa syrran ^^ 
Det blir The Tourist med Angelina Jolie Och Johnny Depp som vi ska se. 

I allafall. Här är receptet på:
Trippelchokladterrin

Jag tyckte den blev oerhört bra, men den är lite mastig.

Tid: 1 timme (varav 30 min i frysen) + 2 timmar i frysen

12 portioner

Ingredienser:

300 g mörk choklad 55-70%

9 dl vispgrädde

300 g ljus choklad (mjölkchoklad)

300 g vit choklad

Garnering:

1 tsk kakao

ca 100 g färska bär t.ex: blåbär, hallon

Utrustning som är bra att ha:

12 st portionsglas

Gör så här:

Smält den mörka chokladen tillsammans med en tredjedel av grädden i en kastrull. Sätt plattan på svag värme och var noga med att det inte börjar koka. (Om det börjar koka kan chokladen bli grynig och det separerar - men desserten blir inte förstörd om det skulle hända men kan se lite tråkigare ut.)

Rör med en sked till en slät chokladmassa. Fördela i portionsglasen. Ställ in ca 20 min i frysen.

Smält på samma sätt den ljusa chokladen med en tredjedel av grädden (använd gärna samma kastrull - behöver ej diskas emellan). Rör med en sked till en slät chokladmassa. Fördela ovanpå den mörka chokladen i portionsglasen. Ställ in ca 20 min i frysen.

Smält på samma sätt den vita chokladen med en tredjedel av grädden (kastrullen behöver ej diskas emellan). Rör med en sked till en slät chokladmassa. Fördela ovanpå den ljusa chokladen i portionsglasen.

Ställ in i frysen och låt stå där fram till servering!

Sikta gärna över lite kakao och strö över några färska bär vid servering.

 

Recept från: Recepten.se



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0