Sunday bloody sunday

Söndag.
Jag har inte laddat över någonting alls från min mobil till någon dator, på hela tiden jag ägt min kära mobil. Så det är på tiden att jag gör det nu. Fast det går segt. Men men, jag blir i allafall kvitt alla bilder som segar ner mobilen. Och det är ju bra. 
Igår blev det ju melodifestivalen. Inte bra. Alls. Egentligen borde man som inte se på det för det är ju alldrig bra. Man slösar liksom bara tid. Men det blir som att man ser på det ändå. I allafall så var ju inget bidrag bra, som vanligt.(fast jag ska nog inte säga så egentligen, för jag har ju inte sett de två innan detta program, och där kanske något var bra. Vad vet jag.) Oväntat? Nej. Hursomhelst, sedan blev det Die Hard 2 som gick på tv4+ tror jag. Den var ju lite kul. Jag gillar Die Hard. :)
Sen så har det inte hänt så mycket i veckan, mest läxor och öva inför engelskaredovisningen. Och, just det, Macbeth. Den pjäsen var bra. Shakespear. Det var teatertreorna (?)(förlåt om jag säger fel, rätta i så fall) som satt ihop den. De var riktigt bra på att spela. Fast själva pjäsen var lite långtråkig, det var som inte riktigt "haha, va kul!" utan mer som "oj, oj nu dog visst han". Den var som bara mörk, om ni fattar vad jag menar. Fast det var ju Shakespear så... Men skådespelarna var bra. :)
Sen så vare ju nån kul person som hängt upp lappar på skolan i fredags där det stod "Take A Smile", där man fick ta små lappar med glada gubbar på. Det var som kul. Man blev glad.

Nu så är det läxa som gäller, som vanligt. Men nu äre ju bara en vecka kvar. Sen äre ju lov. Så det är bara att köra på i fem skoldagar till. Och det är ju inte så länge.

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel.

Bara så ni vet så kommer det inte bli något inlägg föränn kanske på onsdag. Eller det kanske inte ens blir nåt på hela veckan. Jag har så mycket att hålla på med. Läxa, då. Man har ju sina prioriteringar. Och jag känner att läxan är viktigare just nu. 

Kort resume av helgen: Var med Elina på lördagen, gick på stan och sen hem till mig. Sen gick vi och hyrde film och hade filmkväll. Det var jättekul. Fast, allt kul blir väl något tråkigt sen (eller?) för sen på igår då hon for hem så var det ju bara läxa som gällde. Och det är ju mindre kul. Men det måste göras.

Sen så har jag kommit på att jag nog fått en svag släng av Ellens "MARKUS KRUNEGÅRD!!!" grej. För det är typ bara han jag lyssnar på just nu. Han är bra. 

Hejs!

Koll på läget...

Nu så har Hanna, Anna, Linnea och Sofi farit hem. Klockan är 17.15 och jag är jättetrött. Vi har filmat engelskafilm HELA dagen. Men det har varit kul. Helskoj. De kom till mig vit tio, och sen så har vi bara filmat eller övat för alla klipp (och ätit lunch förstås). Och det tog faktiskt mycket längre tid än vad jag trodde. Det tog typ 6 - 7 timmar. För att få ihop film till högat ett tiominutersklipp. Men det var svårt. Att hålla sig för skratt. Så det blev MÅNGA klipp. 
Nu har Molly kommit. Mormors hund. Jag ska vara hundvakt. Mys. Nu så kom jag på att det är fredag. Jag var helt säker på att det var lördag och skulle precis säga att det blir melodifestivalen ikväll, sen kom jag ju på att det var parlamentet ikväll men det är ju bara på fredagar så då kom jag på att det är ju fredag. Och inte lördag. Och det var ju bra, då har jag ju två lediga dagar till. (Y) 
Choklad. Är jag sugen på. Så nu ska jag ta och ta en pralin från chokladasken jag fick på alla hjärtans dag. Det är typ det enda som är bra med alla hjärtans dag. Att man får choklad.


Öppet hus

Jag har ont i mina fötter. För jag har sprungit runt skolan hela kvällen. Eller inte runt skolan, utan bara som inuti. Fast halvt runt skolan. Ute. Det var så varmt inne. Så mycket folk. Och det var kallt ute. Så det jämnade som ut sig. Och det var väldigt kul att vara där. (Och väldigt värt det. Tre timmar att vara på skolan på en kväll och prata med folk och vara travlig mot att få vara ledig en hel dag (!). Det är bra.) Och det var mycket folk. Som jag redan sagt. Men ändå. Jag säger det igen. Så vi fick guida mycket. Alltså visa dem runt i skolan och sprida lovord om Midgård. Och det var ju trevligt. Då man hittade rätt alltså. Jag gick fel en gång, (ojsan), och det var ju lite... sådär. Fast det gick ju bra ändå. Och det var ju bra. Men jag skulle till teaterinformationen, stolt att jag i allafall gick til rätt hus, men jag hittade inte salen, så jag fick fråga en annan lärare om vägen... Heh. Men jag pratade bort det ganska bra så, och jag såg dem inte igen. Så de hade nog kommit rätt då. Men sen då folket slutade komma så fanns det typ inget att göra eftersom naturrummet där vi naturare skulle vara var typ överfullt, så jag och Hanna började springa runt skolan. Och prata med folk. Så det var ju trevligt. Sen så hittade hon en tjuga och bjöd mig på en smil, tack Hanna!. Det var gott. Med kall dricka. I värmen. 
Näe, nu ska jag ta och se på I Am Ledgend som går på teve. Fast den har redan börjat. Men ändå. Jag undrar om den är bra, men får väl se. Annars får jag väl stänga av teven, det är väl inte värre än så.


Tisdag

Sitter i soffan och väntar på maten. Som står i ugnen. Jag har precis kommit hem. Skojsigt att veta?
Jag måste ta och göra lite svenska ikväll, vi håller på med refetrat på svenskan (vilket btw ät sjuukt tråkigt!!) och har FAKTISKT fått en lite roligare uppgift för någon vecka. Yay. Vi ska välja ut ett par nyheter ifrån helgen, och sen så ska vi spela in som ett radioinslag. Jag tror att det blir kul. Eller tror och tror, vi har ju redan börjat med det. Men än så länge är det i alla fall inte så tråkigt. Sen så måste jag göra lite matte igen, eftersom jag har matteprov på torsdag. Och nu när jag säger torsdag... så kom jag ju på att det är öppet hus på kvällen. Så jag måste vara där mellan 6 och 9. Det är ju typ niorna och deras föräldrar som kommer dit och kollar runt lite. Det bra med öppet hus är att vi får kompledigt på fredag så då är jag ledig! How wonderful! It'll be so nice to have a schoolday off. But I've still lots of things to do on friday. My friends are coming over, (at least I think we'll be at my place), and we'll shoot our "movie" for our englishshow. But it'll be fun. So I'm looking forward to it. Okay, back to swedish. 
Det var väl inte så mycket mer. Just nu. Utom att min datorväska håller på att gå sönder. Så jag måste lappa ihop den. Så den blir hel. Och fin. Och färgglad. På något sätt. För jag vägrar att byta till de andra.


Valentines muffins

Ett recept på ett par valentines muffins. Egentligen vanliga blåbärsmuffins. Fast i hjärtformar.  Men man får väl kalla dem vad man vill. Och jag kallar dem just nu Valentines muffins. :) Förresten, ser ni att de ska föreställa hjärtan? ;)




Ca 12 st.
Ugnstemp: 200 grader, Varmluft: 175 grader. 

Ingredienser:
100 g margarin
1 1/2 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk eller mjölk

Fyllning:
Färska bär, exempelvis blåbär.

Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt vätskan. Klicka ut smeten i muffinsformar.
Gör en liten fördjupning i mitten på smeten och lägg i bären.
Grädda mitt i ugnen 15-20 min., i pappersformar ca 15 min.
Låt muffinsarna svalna.

Receptet på muffinsarna kommer från receptboken Sju Sorters Kakor.


Alla hjärtans dag

Hej alla!
Glad alla hjärtans dag. 
Just nu så sitter jag i bibblan. Och ska göra matte. Men vi får väl se om det händer. Jag har hål. Det är lite synd, för alla andra i gruppen jag är med har kemilab. just nu utom jag. Och Hanna och Jenny. Men jag vet inte vart de är just nu. Heh. Men det är ju iförsej bra. För då sitter man inte och pratar istället för att göra läxa. Nackdelen är väl att man är inne på nätet istället. Men jag ska göra matte. Snart. 
Jag har ett sår på min rygg. Kisse rev mig igår. Inte schyst. Hon var gosesjuk och så när jag tog upp'na så kurra hon ett tag och sen klättra hon upp på ryggen och rev mig. Fast det var nog inte med mening; hon är ganska klumpig och inte som alla andra katter. Lite egen sådär. Då jag skulle släppa ner henne på golvet så började hon rulla och åla sig så hon landade på ryggen istället för på fötterna. Knaskatt. Btw så heter kisse inte Kisse, hon heter Inez. Men jag kallar henne för kisse. Bara så ni vet. Lite onödig fakta. Men ändå. Det får va såhär.

Jag hittade denna bild på weheartit.com. Det ser gott ut.



Pizza och Ben & Jerrys

Jag ska bara göra ett snabbt inlägg innan jag börjar med läxhögen som ligger vid min sida. 
Gårdagen var jättekul. Jag var inte hemma, och det blev ingen efterrätt som jag tänkt. Iställer for jag till Ellen och gjorde hemmagjord pizza till middag med henne och Natalie, och sen så gick vi till nattöppet och köpte Ben and Jerrys glass och sen såg vi på film. Jag köpte Ben and Jerrys strawberry cheescake, som alla säger är jättegod, men jag tyckte inte den var något speciellt. Jag tycker att den hära chocolate fudge brownie är godast.
Tyvärr så har jag ju inga bilder från igår men ni kan ju få bilderna från förra söndagen, på mina och Rebeccas semlor med små blommlock istället. :)


I still haven't found what I'm looking for

Hallå. 
Jag sitter och lyssnar på U2. För engelskan. Fast ändå inte. Det är ju för att de är bra. Fast ändå lite för engelskan. För Irland. De är ju därifrån. Och de är bra. Jag hade ingen aning om att de var de som hade låten With or without you, eller Beautiful day. Men det var det. Tänk vad man får lära sig.

Jag sitter och funderar på om jag ska laga någon efterrätt imorgonkväll. Jag får se. Men det lutar åt "göra" hållet. Och bilderna på semlorna som jag bakade i söndags ska jag snart lägga upp här. Men jag måste bara få dem av Rebecca först. Men de kommer, jag lovar. Fast, det är ju inte så stor grej för er att bry sig om. Egentligen. Men de kommer i alla fall. 

Åh. Sunday Bloody Sunday är ju jättebra. Det är bra att man har spotify som kan tala om det för en.

Like you needed me to tell you that

Nu så sitter jag och väntar på att webbdesignen ska börja. Det är fredag idag. Det känns bra. Och nu är franskan över så det är bara roliga lektioner kvar på dagen. Webbdesign, matte och engelska. :) 
Oj nu börjar den. Hejdå. :)

"Gud så kallt det är!" "Mmm... Åhh! Glass!"

Nu är jag hemma från skolan, och ska äta lunch. Torsdagar är så härliga, för vi har bara matte och sedan biologi, sen så äre klassråd med fika, (fast idag hade ingen med sig något så det blev inte), och sen så slutar vi. Ibland om vi har otur så har vi biologilabb efter lunchen, men i vanliga fall så har vi inte det och då kan man gå hem och äta om det är dålig mat. Det är bra. :) 
Imorgon är det fredag. Fredag = helg. Helg = ...helg. Det är iallafall bra. Veckan går så fort nu för tiden har jag märkt. Måndag är den enda lite långa dagen. Alltså, innan jag bytte till Midgård så gick jag på Minervagymnasium, och där gick tiden jättelångsamt. Nu så går den jättefort. Då det är tisdag så är det som: Ikväll så gör jag webbdesignen, sen imorgon kväll så gör jag matten till på torsdag då jag gör engelskan och franskan och sen är det fredag!! Det går som så fort. Inte lika segt som i grundskolan eller på Minerva. Det är en annan sak som är bra med Midgård.
Sen fanns det ju inte någe mer ett säga, måste ta och laga lite lunch nu i och med att jag suttit här i en timma nu istället för att äta. Och jag är hungrig. Så mat får det bli.

Ta inte två stycken högerskridskor...

Det blev pannkaka till middag! Mums! Och bara för att klara upp lite för er som säger fel namn så är pannkaka är det man steker i pankakslagg, alltså tunnpannkakor, INTE plättar. Plättar är de man steker i plättlagg, alltså de små pannkakorna, och  INTE småplättar. Man hör det ju på laggen, pannkaks- och plättlagg, inte plätt- och småplättslagg. Bara så ni vet. Alltså. Det blev pannkaka till middag. Det var gott. :)

Idag på idrotten, där bi hade skridskor, så var jag med typ en kvart. Och jag som taggat..! Vi började lite senare än vanligt, för alla skulle ju hitta ett par skridskor, gå en bit till där vi åker, och knyta på sig dem. Men då jag kommit dit upptäckte jag att jag hade två stycken högerskridskor! Så jag fick bara ta och gå tillbaka och hämta ett par nya skridskor. Det var ju lätt. MEN, då jag kom tillbaka var förrådet låst, det som inte brukar va låst under idrotten (!), så jag kunde inte byta. Så då sprang jag omkring och kollade om det var någon som hade en nyckel, men jag hittade ingen och fick gå tillbaka för att hämta nycklarna av Mattias. SEN fick jag gå tillbaka igen och byta skridskor, gå tillbaka och knyta på mig dem och vara med i slutet av lektionen. Så det var ju lite tråkigt. Menmen, tagga skidor nästa vecka! 

Mamma håller på att baka cheeskake nu så det doftar citron i hela köket... Gott. 

Nu så ska jag som vanligt göra lite läxa, matte ofc (!) och njäe... sen vet jag inte riktigt. Typ bara matte. Lite photoshop läxa från webbdesignen kanske. På tal om photoshop så kan ni få se en före och efterbild på en bild  som jag redigerat om lite ljus och färger på. Men, jag är NYBÖRJARE, och kan inte mycket. Bara så ni vet.

före efter


Klockorna på Midgård

Jag blir så glad av Midgårds klockor! Och nej, jag är inte ironisk. Det är sant. För alla går olika tid, och ingen av dem går rätt. Och idag på franskan, sista lektionen på slutet av dagen, från tjugo över tre till tjugo i fyra, så satt det ju en sån där klocka man blir så glad av. En sån som går fel. Fast det visste jag ju inte förrän efteråt. Och det var ju bra. Det som faktiskt hände var att det gick jättelång tid, och så tittade jag på klockan som visade tjugo i fyra. Suckade. Senare tittade jag igen på klockan - fem över fyra. "Bara trettiofem minuter kvar" hade jag tänkt. Men då frågade min kompis vad klockan var och jag tittade på mitt armbandsur och såg att det bara var fem  minuter kvar av lektionen!! Gissa hur glad jag blev! Det är såna saker man blir så glad av pga alla felställda klockor. Det är bra.

Nu har jag nyss kommit hem från stan där jag t.ex köpte typ sju par strumpbyxor/tights, laddat upp inför sommaren. Som snart är här. Det är bra.


För det är ju då jag ska kunna jonglera.

Nya datorn

Hallojsan! 
Sitter nu med min nya dator som jag hämtade ut idag, alla andra hämtade typ ut den förra veckan men  ändå. Så nu sitter jag och installerar grejer på den och försöker komma på hur olika saker fungerar. Inte så datakunnig, bara så ni vet. Och jag saknar typ den gamla. Den var jättebra. Enligt mig. Men alla säger att denna är bättre, så jag får väl hoppas på det då. 

Det här inlägget har typ tagit två timmar att skriva. Eller inte två timmar direkt, utan det har som stått här i två timmar. Jag fastnade på weheartit och kollade på bilder istället för att skriva färdigt. Men det var ju kul det också.
Nu ska jag göra lite engelska. Här får ni en bild från weheartit. Bara för att.

Semlor!

Nu så har rebecca farit hem. Det har varit jätteskoj med henne här, vi bakade semlor och fotade lite med hennes kamera. Så jag har inte bilderna här, men jag laddar upp dem senare någon gång då jag har dem. Semlorna vart jättegoda! Hembakat är alltid godast enligt mig, och det här var inget undantag. Mums!

Annars sitter jag och kollar på youtubevideos; charlieissocoollike's videos, för er som undrar. http://www.youtube.com/charlie#p/u/26/vfJM1I9hFRs
Jag har kommit på att jag måste lära mig att jonglera. Det skulle vara kul. Jag ska ta och investera i ett par jongleringsbollar och sätta upp ett mål; att kunna jonglera innan sommaren. Innan sommaren är här så ska jag lägga ut en bild/video på att jag jonglerar. Har jag bestämt.

Okej, men nu hade jag väl tänkt göra lite läxor; svenskaraferatgrejsimojs och lite matte. Eventuellt lite faktasökning om Irland som vi jobbar med på engelskan.
Jag får se hur mycket jag hinner. 

Nu sitter jag bara och väntar på Rebecca som ska komma hit. Det ska bli kul, för vi har inte setts på jättelänge.


Flera pingviner och en säl

Idag har det varit en bra dag. Fast den har mest varit som vanligt. Men det är väl bra det med. Vi hade bara matte och biologi, sen klassråd med fika, muffins och kladdkaka, sen sluta och gå hem. Toppen! Fast jag och nåra kompisar stannade kvar efter skolan för att göra lite svenska, och så skulle Sofi hämta ut sin nya dator. Fast jag har kvar min gamla, men byter väl sen. Kommer sakna den. 

Jag sitter nu och chattar med Hanna och Ellen och Rebecca och gör lite matte och försöker bestämma mig för vad jag ska välja för paket och individuellt val. Det lutar mot står mellan teater och musik på paketet, men det lutar mot teater, så det blir nog det. Men jag ska klura vidare... fast det är ju imorgon det är sista dagen!!! AAhh! Lite panik får jag. Fast bara lite. Men det blir nog bra. :) Hoppas jag.
Sen irriteras jag bara lite av min syrras otroligt (enligt mej) dåliga musiksmak som hon spelar på hög volym så det hörs ut i köket. Bara så ni vet.

Random bild


Rebecca

Jag har slutat nu, och ska ta och gå hem. Fast först så ska jag ta och skriva detta inlägg. För det blev ju inget igår. :) Iallafall så ska jag bara klaga lite, på att jag är hungrig och att jag fryser om handen. Bara EN hand. Den är skitkall medan den andra är som vanlig. Konstigt.

Sen så fyller min kompis Rebecca 17 år idag!! Grattis, hoppas du haft en bra dag!


Ni hittar Rebeccas blogg på www.rebeccajager.blogg.se

Och för er andra som inte är Rebecca så får jag hoppas att ni haft en bra dag också ;) men nu så ska jag gå hem och beställa lite böcker på nätet, eller vi får se om det blir idag...
Hejdå.

RSS 2.0