Elaka prickskyttar gömmer sig bakom pelare, blir träffade i axeln av hjälten och dör, men då hjälten går mitt i oskyddat område, då blir plötsligt alla prickskyttar jättedåliga på att sikta.

Hej. Det var ett tag sedan nu.
Förra sönda'n kom jag hem från en veckas lång liten resa till Gävle, Grisslehamn och Järvsö. 
Jag har haft superskoj. Först så campade vi på Furuviks camping och gick såklart på Furuviksparken för att bada och kolla på djur. Bland alla småbarn. Hehe. Och sen åkte vi karuseller. Det var ju askul.
Senare for vi vidare till Grisslehamn och åkte färjan över till Åland. Så nu har jag varit i Finland också. ^^
Och på hemvägen for vi förbi Järvsö och gick på Järvsözoo. Det är därifrån bilderna nedan kommer ifrån.

Jag och syster gick in på barnens område där de får klappa små djur. Ehmhem ^^  Om vi nu räknas som små barn är en annan femma...

Och så fanns det så klart mer djur än dessa.

Sen så har bror min varit hemma i veckan, mycket skoj har vi hittat på, och i fredags så var jag med Hanna, Sofi och Linnea på Holmön och såg på Säkert! Hon ägde, och det var sjukt kul att sjunga och dansa med i hennes underbara låtar. 

Och allt detta har resulterat i en halsinflammation av något slag. Inte så kul. Menmen. Det går väl över. Nån gång.

Och förresten skulle jag inte vilja leva under åttiotalet som jag skrev i förra inlägget. Inte min stil alls. Jag var nog bara lite tagen av filmen.

Tjenare Kungen


Så jävla bra. 
Ni måste se den. Åh, 80-talet. Tänk att leva då. Eller att ha levat då. Så gammal som man är nu. Då skulle man vara närmare 50 nu. Nej, hemska tanke. Fast jag kan ändå inte låta bli att tänka den.

Åh, Tjenare Kungen med Joel Kinnaman. Han ser bra ut. Skön stil liksom.  ^^
Jag ska fan se den igen. Eller såklart jag ska. Kanske bara inte idag. Fast jag vet inte riktigt. Vi får se.

I allafall så handlar filmen om punkaren Abra som bor i en håla nånstans i Sverige. Hennes kompisar fattar inte hennes musiksmak utan tycker att hon är ful och dålig. Hennes syrra är gravid med hålans största idiot.
Så då Abra möter Millan som känner en i ett band som spelar där, tar hon chansen och följer med dem till Göteborg. Med några lögner flyttar hon in hos Millan som ordnar jobb åt henne som korvpackare.
Millan och Abra startar ett band vid namn Tjenare Kungen och jagar då bra bandmedlemmar, vilka de upptäcker inte är så lätt att hitta.
Och så var det ju det där med Dickan som också jobbar på deras jobb... (vet inte riktigt vad man ska kalla deras arbetsplats liksom... ehe)

Filmen äger. Se den. Riktig må bra film.
Och jag älskar att man får låna film gratis på biblioteket. Gratis är bäst.



Jag tror jag har kommit in i en Joel Kinnaman-preriod. Han är så bra.
Ser bra ut också. Jag måste hita fler filmer han är med i. Ehe.

Johan Falk

Leo Gaut. Den här var inte lika bra som de tidigare. Alltså G.S.I, Vapenbröder och National Target. Frank var ju inte med. Han gör ju allt. Själva filmen liksom.
Hoppas på att Operation Näktergal är bättre.

50-tals skräck

Skräcken i svarta lagunen. En skräckfilm jag såg i fredags, gjord 1952. Tror jag. Svartvit. Läskigare än vad man tror. Faktiskt.
Den handlar om en forskare som hittat en fossil som liknar en jättehand tillhörande någon oupptäckt varelse i Amasonaz. Han tar med sig en grupp personer tillbaka till Amasonas för att se om de kan hitta resten av fossilen, och då får de veta av en i gruppen att floden, som rinner bredvid berggrunden där de hittat fossilen, slutar i en svart lagun, och att om resten av fossilen spolats bort kan den ligga på bottnen i lagunen. Eftersom de inte hittar resten av fossilen bestämmer de sig för att åka dit och kolla. Men plötsligt fastnar något riktigt kraftfullt i deras utlagda nät, så kraftfullt att det nästan bryter av trästången det sitter fast i...

Det man inte kan tro är att den är lite halv-creepy. När man hör att den är gammal så tänker man bara att det är en sån film med jättedåliga specialeffekter så att det bara blir löjligt. Men musiken är så typisk gamla skräckisar, och ja, lite halv-creepy som sagt. Fast, jag är ju ganska vek då det gäller skräckisar, så det är kanske inte så konstigt. Ehe.

Och när jag ändå talar om film.
I torsdags såg jag en förundrande film. Lucky number Slevin. Den handlar om en kille vid namn Slevin Kelevra som av misstag förväxlas som Nick fisher av stadens största rivalerande (kan man skriva så?) maffialedare, Chefen och Rabbin. Nick Fisher är skyldig båda två väldigt mycket pengar, drygt 90 000 dollar och ca 33 000 dollar. Då Chefens son blivit mördad och är säker på att Rabbin ligger bakom det, tvingar han Slevin att istället för att betala Nicks
skuld, döda Rabbins son.

Filmen var hur bra som helst, och den hade väldigt många trådar att knyta ihop. Man förstod inte riktigt allt under filmens gång, och det ska nog vara så, för sedan får man liksom ett stort JAHA DÅ FATTAR JAG! Och det är inte alls som man trodde. Långt ifrån.
Bruce Willis var med i filmen också, Mr. Goodcat var namnet, och han var en seriemördare i världsklass. Men Bruce passade inte riktigt i rollen. Jag tycker inte att han ska vara en som är tyst, underlig och bara dyker upp och försvinner. Jag tycker han passar bättre i, ja, t.ex. Die Hard filmerna, som polisen John McClane. Die hard är asbra. Jag såg ettan i onsdags förresten. Den då hans fru jobbar i nån skyskrapa (eller nåt) och John hälsar på, och hamnar mitt i ett terroristattack-rån (eller vad man ska kalla det). Och eftersom alla där har blivit gisslan utom han så måste han försöka stoppa rånet. 
Den var asbra. Die Hard är bäst.

Ehm. Ja. Det blev visst ett långt inlägg om film. Ehe.

RSS 2.0