Ett genomgående tema i hela min blogg: Jag är trött.

Nu så har jag varit och fikat hos mormor. Hon har jättegott fika. Och hon bakar hela tiden. Det är sånt mormödrar gör. I allafall min.

Nu är skolveckan slut. Imorgon är det helg. För imorgon är det fredag. Och vi har utvecklingssamtal. Så man är ledig hela dagen utom en halvtimme då man kommer till skolan och pratar. Så det är skönt. Fast det blir typ bara en pluggdag för mig. Lite matte, till provet på måndag, svenska, och engelska. Fast bara till fyra. För då ska jag och tjejerna från skolan träffas och ha filmkväll hos Sofi. Och det blir ju trevligt. :) 



Vi ska inte se Titanic. Vad jag vet alltså. Det är bara att det här diagrammet är så sant! För det var typ exakt såhär mina tankar var uppdelade då jag såg Titanic. För alltså, Rose brer ju ut sig på typ en hel dörr medan Jack får frysa ihjäl i vattnet istället för att maka på sig så att han kunde hoppa upp han också. Och om folk säger att "Ja, men den kanske skulle sjunka då..." säger jag att "Det fanns ju en massa annat bråte i vattnet ett par meter bort!"
Fast det kanske man inte tänker på då båten man trodde var osänkbar just sjunkit. Eller vad vet jag. Jag var ju inte med. Och filmen skulle nog inte vara lika bra om Jack inte dog. För det är ju som en del i den.

10 kronor är allt som behövs

Hå. Jag har just suttit och pluggat kemi i tre timmar utan att ens själv haft någon läxa i det. Hm. Ingela behövde hjälp inför ett prov imorgon, och snäll som jag är, så hjälpte jag henne. I som sagt tre timmar. Och jag är trött. Och jag har kommit på att jag typ alltid är trött då jag bloggar. Hm. Imorgon blir det mera plugg. Matte. Yay.

Helgen har varit bra. Elsa, som förövrigt är världens sötaste lilla unge (!), har blivit stor. Och smart. Och allt som ettåringar är. Och det var ju kul. Alltså. Jag vet typ inte något mer jag ska skriva om helgen. Jo. Vi gjorde våfflor. Med hallongrädde. Fast våffelsmeten vart ju konstig, alldeles tjock och inte flytande som den ska va. Så man fick som klicka ut smeten i våffeljärnet och sen mosa dem med locket så smeten flöt ut. Men det gick ju bra det med.
Och hallongrädden ägde. ^^

I'll try not to write over 100 pages, I've got to make it on the time that was given.

Jag lyssnar just nu i denna sekund på Judits och Judits bredbandsreklam (som btw äger!): Snabbt, stabilt och jättejätte bra. Dessutom är jag glad idag. Fast varför vet jag inte.
I allafall. Det, i kombination med att läsa Ellens blogg, ger mig samma känsla som hon har. Att dansa runt i köket. Fast utan våfflorna, då. Även fast det är våffeldagen idag. Men jag vill inte ha våfflor. Jag vill ha en mango. Fast vi har ingen hemma. Det är synd. För det är gott.

Har nyss sett slut på Let's Dance finalen. Och upptäckt att parlamentet inte är ikväll. Det var ju lite synd. Hm. 

Jag ska typ sova nu. För jag ska upp tidigt imorgon. Och åka och fira lilla Elsa. Men det blir nog trevligt. Hoppas hon gillar tröjan hon ska få. Inte för att jag tror hon bryr sig. Hon fyller ju bara ett. Men ändå.

Nä. Nu ska jag gå. Och sova. För jag är trött. Det var jag imorse också. Jag råkade försova mig. I 40 minuter. Så jag kom sent till franskan. Och fick lära mig vad det heter på franska. "J'ai fait un grasse matin", tror jag det var. Eller något sånt i allafall. Fast det betyder egentligen "Jag har haft en fet morgon" eller nåt sånt. Grasse = fet. Det låter ganska dumt att säga att man haft en fet morgon. Men.., ja. Vi säger ju inte det i allafall. 

Hurra, hurra, hurra!

Och så vill jag bara säga:
Ha den äran lilla söta Elsa på ettårsdagen!! Hoppas din dag varit fin!


Bild lånad från facebook.

Simon's Cat.

Simon's Cat - Snow Business
Simon's Cat - Sticky Tape
Simon's Cat - Fly Guy
Simon's Sister's Dog - Fed Up
Simon's Cat är hur bra som helst.

And he said: "take my hand"

Idag har varit en fin dag.
Soligt väder. Bra skidföre i backen. 
Det var friluftsdag i Bygdsiljum idag. Alltså. 
Och vi hittade bästa fika-platsen, lä och solig och med utikt över backen. Och det bästa är att vi egentligen inte skulle hittat den om vi inte ramlat i liften och varit tvungen att åka en bit genom skogen. För den var lite kamouflerad.
Men vi hittade den. Så det var bra. Det enda som var lite sisådär var att det blåste så in i norden. Alltså, ännu mera än i vindeln som jag skrev om för ett par veckor sedan. Man fick bokstavligt talat staka ner för de mindre branta backarna, och man blåste uppåt från lift-avstigningen till den lilla bron man åker under, (ni som varit där kanske fattar vad jag menar). Och då vi skulle gå från bussen till stugan så gick det nästan inte ta sig framåt. De som inte fick bra fäste på marken, (det var isigt på parkeringen), stod bannemig stilla. Även fast de gick framåt. Haha. Det är snyggt.

Före.


Efter.
Den här bilden är inte från Bygdsiljum idag. Den är från konfrimandresan för två år sedan till Hemavan. Jag vill dit nu. Och åka skidor. Så man får ut något gott av vintern som än ligger kvar. Fast har ni märkt att det börjat tina på marken? Det har börjat bli vår! Om ett tag till är det bar asfalt! Längtar...
Och förresten. Det är Rebecca på bilden. :)

Vad var det som hände?

Något kallt på halsen. 
Ser en sked. Nej!!
Ni vet vad det betyder. Eller kanske inte. I allafall: Jag är död!! Buhu. Jag som ville leva längre. Men, men, är man död så är man. Det är bara att gå vidare. 

Jag är svintrött. Jag var uppe på tok försent igår med Biologin. Får ta och lägga mig tidigare idag istället.



Okej. Jag har suttit här alldeles förlänge än vad jag borde. Så.
Hare hejs.

Nu har jag varit och handlat skor.

Converse. 



Tre sorters choklad

Nu så blire filmdax med bästa syrran ^^ 
Det blir The Tourist med Angelina Jolie Och Johnny Depp som vi ska se. 

I allafall. Här är receptet på:
Trippelchokladterrin

Jag tyckte den blev oerhört bra, men den är lite mastig.

Tid: 1 timme (varav 30 min i frysen) + 2 timmar i frysen

12 portioner

Ingredienser:

300 g mörk choklad 55-70%

9 dl vispgrädde

300 g ljus choklad (mjölkchoklad)

300 g vit choklad

Garnering:

1 tsk kakao

ca 100 g färska bär t.ex: blåbär, hallon

Utrustning som är bra att ha:

12 st portionsglas

Gör så här:

Smält den mörka chokladen tillsammans med en tredjedel av grädden i en kastrull. Sätt plattan på svag värme och var noga med att det inte börjar koka. (Om det börjar koka kan chokladen bli grynig och det separerar - men desserten blir inte förstörd om det skulle hända men kan se lite tråkigare ut.)

Rör med en sked till en slät chokladmassa. Fördela i portionsglasen. Ställ in ca 20 min i frysen.

Smält på samma sätt den ljusa chokladen med en tredjedel av grädden (använd gärna samma kastrull - behöver ej diskas emellan). Rör med en sked till en slät chokladmassa. Fördela ovanpå den mörka chokladen i portionsglasen. Ställ in ca 20 min i frysen.

Smält på samma sätt den vita chokladen med en tredjedel av grädden (kastrullen behöver ej diskas emellan). Rör med en sked till en slät chokladmassa. Fördela ovanpå den ljusa chokladen i portionsglasen.

Ställ in i frysen och låt stå där fram till servering!

Sikta gärna över lite kakao och strö över några färska bär vid servering.

 

Recept från: Recepten.se

I guess i'ts gonna be... Windeeyy!

Hej.
Jag är glad. 
Jag är inte död.
För att säga sanningen trodde jag faktiskt inte att jag skulle klara mig så här långt. 
Och dessutom. Jag dödade hon på min lapp idag. Ha! Ute ur tävlingen. Nu måste jag bara lokalisera nästa offer.
Alltså, jag älskar den här leken.Speciellt eftersom alla är så taggade. Så det är kul. (Alltså, om ni inte hängt med så pratar jag om leken Last Man Standing. Bara så ni vet. Jag är ingen galning eller så.)

Jag kom hem från skolan för en halvtimma sedan, och just nu håller jag på med en efterrätt till ikväll.
Ledtråd: Den är av choklad...
Recept kommer sen. Hehe. :)

Ikväll blire teve med PARLAMENTET!!! Förgyller fredagskällen, hehe. Fast det gamla var bättre tycker jag. Själva upplägget och komikernas uppgifter är sämre nu än förut. Men det sämsta är ändå att live-publiken inte röstar på vilket parti som var roligast. Det var som en del av hela grejen tycker jag. Nu ska man visst gå in på nätet för att se vilket som svenska folket tycker var bäst. Och det ids man ju inte. I allafall inte jag. 

Nä. (Nä är ett väldigt bra ord.) Nu ska jag fortsätta med min efterrätt. Hälften har nog stelnat färdigt i frysen nu...
Hare hejs!

Hur ska det gå?



Jag är inte död.
Jag har överlevt. I en hel dag (!). Hoppas bara att jag överlever imorgon också. Jag vill inte dö. Fast jag dog ju inte idag, så jag fick ju den önskan uppfylld iallafall. Så jag får vara glad. Alla springer runt på skulan med skedar i händerna och är helt paranoida. Hoppar ut genom fönstren för att inte kunna bli överfallen utanför klassrummen. Bildar pakter för att överleva längre. Se upp, du vars namn står på min lapp, snart går du ditt öde till mötes...

Haha, nä, vad dramatiskt. Men det är sant. Alla, (som är med i Last Man Standing då), springer omkring som galna för att hitta sitt offer. Och samtidigt är man skiträdd för att själv bli hittad. Egentligen skulle det nästan vara skönt att inte vara med, för att slippa vara paranoid och på vakt hela tiden. Men det är ju det som är en del av tjusningen. Faktiskt. Tycker nästan synd om de som blev eliminerade redan idag. Man får hålla ögonen öppna för misstänkta personer med skedar i händerna. Och springa därifrån om man ser någon. Och så kom jag på att det kommer vara hemskt imorgon. För jag har två blandade lektioner. (Blandade = med andra personer än klassen). Men, jag får väl se hur det går. :)


Bild från weheartit.com. Som vanligt.

Everything you do is right-day



Nu är jag hemma från skolan och kollar  på Scrubs. Det är fan hur bra som helst.
I alla fall.
Romeo och Julia.
Fast liksom nyare.
"Romeo, kan jag få ditt mobilnummer så hör jag av mig?" - Julia. Hahahaha!!!
Jag menar förstås ettornas sceniska projekt. Det var så bra! All dans och musik, uppbyggnaden av pjäsen... Och Ellen!!! Du var så cool! Det var kul att se dig dansa och spela teater. (Y)

Ikväll ska jag baka. Kladdkaka eller något sådant. Fast näe. Jag har inte tid för det. Men jag vill ändå. Frö jag blev precis jättesugen på kladdkaka. Med hallon. Och grädde. Mums. 

Och så har jag tänkt på en sak. Och jag vet, jag är säkert sist av alla på att tänka på det. Men ändå. Det är i alla fall detta: Man får nästan bara reda på saker genom facebook. Minst tre gånger bara i veckan har det varit denna situation: Kompis - "Blablabla...(Berättar något som man bör veta)"
Jag - "Hur visste du det?"
Kompis - "Facebook".
Precis så har det varit. Det är som att allt som händer går genom facebook. All information också. Då äre ju bra att man har en användare då, fast jag kollar den inte så ofta. I alla fall inte tillräckligt ofta för att få reda på något innan det är över, tydligen. Tur att andra kollar oftare och snällt meddelar mig, för annars skulle jag vara gaanska borta.


Morotsbiffar

Ser på Desperet Houswifes. Det är såå bra! Är asglad att det börjat igen. 
Sen så längtar jag tills imorgon då ettornas projekt visas i valhalla. Är jättepeppad på att se den. :)
Och så har jag idag lagat morotsbiffar med couscoussallad. Vegetariskt. Den var helt okej tycker jag.  Färgglad men lite smaklöst. Men, det är ju bara jag. Laga den om ni vill. Receptet är norrmejerier guldkorns.
Snart ska jag fortsätta på biologin. Fast jag vet inte då den ska in. Hoppas inte på imorgon i alla fall.
Och jag stör mig skitmycket på att jag iställett för punkt ( . )eller knappen som man trycker på för att få stor bokstav (den med en pil uppåt på), trycker på bindesstrecket ( - ). Det är drygt. 

Nu är pausen slut. Hej på er.


Internationella potatischipsdagen

weheartit.com
Alltså. Jag vet inte vad jag gör. Vad jag ska göra. Jag ska nog ta och sova. Tror jag. Eller inte. Fast jo. Det är iallafall vettigt. Vettigare än detta. Jag håller dessutom på att bli lite galen av att Last Man Standing börjar på torsdag. Man vill ju inte dö. På första dagen. I alla fall inte jag. Det skulle vara tråkigt.

Markus Krunegård spelas ur högtalarna

Tillbaka till skolan efter ett härligt sportlov med marknad, kokosbollar, kladdkaka, film och veganmat. Jag hade filmkväll med Elina i helgen, där vi såg "Nick and Norahs infinitive playlist" som var jättebra, se den, "Kick Ass" som jag inte hängde med i så jag fattade den typ inte, och "Scott Pilgrim VS the World" som inte var lika bra som "Nick and Norahs...". Se den om ni vill. Men jag tyckte inte den var bra. Sedan Folkkök på hamnis med Ellen och Natalie i söndags med ett snabbt besök på klädbiblioteket. Veganmaten på folkköket var god. Goare än vad jag trodde. Ät den. :) 



Kurr. Kurrikurr. Så ljuder kisse. Bakom datorn. Hon verkar tycka om mitt datorfodral.

Alltså. Jag är trött. Jag var trött igårmorse. Trött igår på dagen. Trött igår på kvällen. Trött imorse. Trött idag. Trött nu. Hmm. Vad gör jag egentligen??
Kom nyss hem från vindeln där jag åkt skidor för första gången i år (!) med pappa o Ingela. Fast det var ju sketigt väder. Men vad gör det? Absolut ingenting. (förutom att man kanske ser lite sämre och att man typ måste staka ner för backen för att det blåser uppåt). Men det e ju bara och köra på.
Just nu längtar jag bara till att få sova i soffan medan alla andra ser på teve. Hehe.


Jag vet inte vad det här inlägget ska heta så det får bli det här istället.

Jao. Vad gör man nu då? Ser på nån norsk i Finland som skriker som faen över en fisk på någe himla natur pogram på svt2. Ska snart äte semla. Med hallonfyllning. Mums!! Mandelmassa är blä. Folk fattar inte varför jag inte tyck om mandelmassa och marsipan, man jag fattar inte dem heller. Så det blir ju lika. Liksom. Men det är ju inte gott. Sött o sliskigt. Men man har ju olika smak. Och det är ju bra. 

Tror att mitt biologiarbete är färdigt nu. Typ. Snart iallafall. Då äre ju bara matten kvar. Men den gör jag sen. Har ju kanske inte varit mest effektiv med allt, men, de e ju lov. Fast jag var riktigt effektiv idag, fick mycket gjort, så helt tidsslösande är jag ju inte. Bara så ni vet. Och så har man ju hunnit med att läsa lite också. Det har varit en bra dag. Helt enkelt. Nä. Nu ska jag se på teve. Vi hörs.

Jag vill göra annat

Just nu gör jag biologi. Men jag ska sluta nu. För jag ska sova.
Har gjort biologi hela dagen. Eller kanske inte riktigt hela dagen. Men nästan. Tillräckligt länge för att ha blivigt less på det flera gånger om. Och imorgon hade jag tänkt kliva upp tidigt för att fortsätta med det. Jag vill göra färdigt den så fort som möjligt så jag kan göra roliga saker på lovet i stället för läxa. 

I helgen var jag på marknaden. I Lycksele. Och köpte två tröjor. En åt mig själv och en åt min systerdotter där det står: "Min moster är den snällast i världen". Hoppas bara att hon kan ha den nu. Att den typ inte blev förliten eller nåt. Men det tror jag inte. Aja. Jag slingade håret också. Bilder kommer sen. Bara så ni vet kommer det nog ta ett tag. Jag är inte så effektiv på att ta eller lägga upp bilder. Men det kommer. 

Och så var jag med Ellen och Rebecca igårkväll och bakade kokosbollar med ahlgrens bilar och mintchokladsmak. De vart inte så goda så det resulterade i tävling med vem som kunde trycka in flest av dem i munnen istället för ingen ville äta upp dem. Jag tror det var Ellen som vann med fyra stycken. Haha. Och som vanligt hade jag inte med mig en kamera så jag har inga bilder från kvällen. Men Rebecca har, så kolla in hennes blogg så får ni se. 
Nä, nu ska jag sova. 

weheartit.com

Lovely lov

Hejsanhejsan.
Nu bäre av åt Lycksele, till marknaden och frissan (ska göra slingor om ni undrar), där det inte finns någe internet. Alltså i Lycksele inte hos frissan. (Fast iförsej så är ju frissan i Lycksele, men ändå.) Iallafall inte för min dator. Så jag kommer inte uppdatera. Bara så ni vet.  
Känn känslan. Lov. Utan skola i en vecka. Inga läxor (utom biologi och matte då), utan bara tid för att typ, ligga och sova. Nä, men ha lite kul. Va lite social. Äre nån som vill göra nåt nu på lovet??

À Paris...

Nu har jag lagat mat (pyttipanna) och ätit och plockat bort och ska "äntligen" sätta mig ner och plugga franska. Men tänk, imorgon så är det provet bortgjort och sen äre ju typ lov efter ett par timmar till!! Men, det är inte lov än. Så jag måste göra franska. Ändå.
På tal om franska. Frankrike. Paris. Dit vill jag fara. Tänk att gå omkring på små gator i Paris och sen råka hitta det här lilla franska crêperiet och sätta sig och äta crêpes. Och höra på fransk musik. Och se på alla fransmän som går omkring med stora baguetter. Och höra på hur alla pratar fort som tusan. Och inte fatta ett ord av vad alla säger. Tänk vad mysigt. Åh, Paris...

Jag är nog förälskad i det här crêperiet...

Ellen!!


Idag fyller ELLEN 17år!! Grattis grattis! Hoppas du haft en bra dag! 

Nu ska jag göra matte. Ville bara gratta Ellen. :)

(Sen så har jag kommit på att jag måste ta med mig  kameran när jag är med folk, för jag har typ inga bilder på någon. Alls.)

Passionsfruktssorbet

Efterrätten från i lördags. Passionsfruktssorbet. Fast jag skulle nog själv inte kalla den sorbet. Den vart ju mer som en passionsfruktspannacotta/mousse än sorbet. Men den var god ändå. Det är ju huvudsaken.



2 port.

ca  45  min.

Ingredienser:

4 st passionsfrukter

0,5 dl  gelésocker

 

0,5 dl  vatten

1 burk  kesella vanilj

hallon, till garnering

50 gram  mörk choklad

Tillagning

Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda vatten och gelésocker ( som jag inte visste vad det var och bytte ut mot två gelatinblad och socker efter behag (från ca två msk.)) i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från värmen så fort det kokar upp. Rör om och se till att allt socker har löst sig.

 

Tillsätt den urgröpta passionsfrukten till sockerlagen. Häll vätskan genom en sil. Släng kärnorna. Låt sockerlagen svalna något, tillsätt kesellan (går lika bra med vanlig kesella med iblandad vanilj. Det gjorde jag, för lill-ICA hade ingen vaniljkesella.). Häll upp på portionsformar. Ställ in formarna i frysen och låt stå 1-2 timmar.

 

Garnera med färska bär och chokladhjärtan vid servering.

Chokladhjärtan kan du enkelt göra genom att smälta blockchoklad i mikrovågsugn. Häll upp den smälta chokladen på spritspåse med liten öppning, eller i en strut som du tillverkat av smörpapper. Spritsa hjärtan på smörpapper och låt stelna i kylskåp.

Sedan kom jag på, eftersom den kunde varit något lite sötare, att hälla på lite råsocker och bränna på ytan. Det blev faktiskt gott.

Recept från tasteline.com

Jag fatta allt o ingenting

Tänk. Det är bara två dagar kvar till lov. Nästan bara en. Och ja, jag går i skolan på fredag. Jag bara tänker positivt. Det är som bara imorgon och i övermorgon kvar, för på fredag så blir det ju lov - efter skolan visserligen, men ändå. Den tar slut snabbt.
Nu ska jag göra biologi. Vi har fördjupningsarbete inom genteknik, och man ska typ "redovisa" i grupper imorron eller på torsdag. Jag hoppas på torsdag. För jag har inte hunnit så långt. Annars (bara så ni vet hade jag typ tänkt att redovisa mina läxor)(jag vet, tråk, men ändå) så hade jag kemiprov idag. Det gick hyfsat bra tycker jag. Jag har kommit på att kemi inte är så farligt, så fort man fattar så är det faktiskt ganska kul. Åtmindstånde så kul att man håller sig någolunda pigg på lektionen. Sen, så har jag svenskareferatprov på torsdag, tagga inte, och så franska "prov" på fredag. Men det är nog inte så farligt. Det är ju lov sen! Kom på att vi ska ha våran englskaredovisning på fredag, våran "talkshow" om Irland. Vi får se hur det går. Vi såg på Hermans, Truls, Fredriks och Svantes redovisning idag. De hade gjort en film om Skottland. Den var riktigt bra. Tummen upp för förgylld engelskalektion! (Y) 

Sen så har jag kommit på en massa saker. Bra saker. Som jag vill lära mig. Eller kisse aka. Inez.
1. Jag ska lära mig jonglera.
2. Jag ska lära kisse att hoppa hopprep.
3. Jag ska lära mig danska. Det är fint. Fast det är typ bara jag som tycker det. Och danskarna förstås. Tror jag...
4. Jag ska lära mig rocka rockring i två minuter. Jag har alldrig klarat det. Men nån gång ska det göras! (+, då jag var liten skulle jag få en hundring av pappa om jag klarade det, vi får väl se om det står kvar ;) hehe)
5. Jag ska lära mig moonwalk. 
Några mål att nå. Fast jag vet inte till när. Bara en av dem. Eller två. Eller tre. Inte danskan i allafall. Annars är det typ alla. Till sommaren. Fast det kanske inte händer. Men jag vill. Jag vill.

weheartit.com

Jag älskar typ den här bilden. Den är så fin. Jag ska nog skaffa en sån här brevlåda då jag blir stor. Eller flyttat hemifrån alltså. Hade jag tänkt. Och kanske också skriva love letters på den. Då blir nog brevbäraren glad. Det skulle jag bli.

RSS 2.0